Спира приемът на заявления по част от мерките на пчеларската програма ПДФ Печат Е-мейл
Написано от АВП Консулт   
Вторник, 17 Януари 2012 17:41
От  17 януари, 2012 г., поради изчерпване на определения бюджет, се преустановява приемът на заявления за подпомагане по следните мерки от „Национална програма по пчеларство за тригодишния период 2011-2013 година”:
1. Мярка B: „Борба срещу вароатозата”, Сектор 2: „Разходи за закупуване на препарати в борбата срещу вароатозата”
2. Мярка D: „Мерки за подкрепа на подновяване на пчелните кошери в общността”, Сектор 1: „Закупуване на нови кошери”
3. Мярка D: „Мерки за подкрепа на подновяване на пчелните кошери в общността”, Сектор 2: „Разходи за поддържане или увеличаване броя на пчелните семейства (за пакети пчели и отводки)”.
Приемът бе отворен на 16 януари с ресурс от почти 6 млн. лв. Поради засиления интерес, високия процент на субсидиране (между 80 и 100%) и достъпните условия на програмата, над 5.2 млн. лв. от предвидените средства бяха ангажирани в същия ден със заявените разходи по приетите над 900 заявления за подпомагане по изброените по-горе  мерки и сектори от програмата.
В областните дирекции на ДФЗ – РА продължава приемът за останалите мерки и сектори с разполагаем бюджет: по Мярка B: „Борба срещу вароатозата”, Сектор 1: „Разходи за осъществяване на ветеринарен контрол и оказване помощ от пчелари-проверители”; Мярка C: „Мерки за подкрепа на извършването на физико-химичен анализ на пчелния мед” и Мярка D, сектор 3: „Покупка и подмяна на пчелни майки”.

Източник: ДФ „Земеделие”- Разплащателна агенция

Последно променен на Вторник, 17 Януари 2012 17:44